Innovatieve retrofit
Voor
PALEN KLOPPER

In ons voortdurende streven naar innovatie en efficiëntie
binnen de bouwsector, hebben we onlangs een uitdagend project voltooid dat laat
zien hoe moderne technologieën en precisie-engineering kunnen samenkomen in de
retrofit van een bestaande machine. In dit specifieke project hebben we een
ouderwetse palenklopper getransformeerd tot een semi-automatisch werkpaard,
uitgerust met de nieuwste besturingssystemen en hydraulische componenten, die
perfect inspelen op de hedendaagse eisen van de bouwsector.

De uitdaging: Moderniseren en automatiseren

Het oorspronkelijke doel van dit project was om de functionaliteit van de palenklopper te verbeteren, met name door de mast automatisch waterpas te stellen. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het vereiste een ingrijpende retrofit, waarbij de machine niet alleen werd aangepast, maar ook semi-automatisch werd gemaakt om de efficiëntie en precisie op de bouwplaats te verhogen.

Ventielblok en besturing: het hart van de retrofit

Een van de kernonderdelen van deze retrofit was de installatie van een nieuw ventielblok, voorzien van nageschakelde ventielen waar nodig. Dit nieuwe ventielblok wordt aangestuurd door een Parker Iqan besturingssysteem, dat speciaal voor dit project is geprogrammeerd om te communiceren via een CAN-bus lijn. Deze geavanceerde besturing werkt naadloos samen met een Hetronic afstandsbediening, waarmee de operator alle functies van de machine op afstand kan monitoren en bedienen.

De Parker Iqan besturing regelt de ventielen op het nieuwe ventielblok, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Het systeem is ook verantwoordelijk voor de aansturing van de pompen die de machine aandrijven, en dit gebeurt via proportionele servo’s. Hierdoor kunnen de bewegingen van de machine uiterst nauwkeurig worden gecontroleerd, wat essentieel is voor het veilig en effectief uitvoeren van werkzaamheden op de bouwplaats.

Automatisch waterpas stellen met behulp van 3-assige slope sensor

Een bijzonder innovatief aspect van deze retrofit is het gebruik van een drievoudige dynamische slope sensor om de mast automatisch waterpas te stellen. Wanneer de machine in de automatische modus staat, zorgt deze sensor ervoor dat de mast perfect verticaal wordt uitgelijnd. Dit proces duurt slechts enkele seconden, waarna de automatische functie zichzelf uitschakelt, klaar om de volgende opdracht uit te voeren.

Efficiënte installatie van palen

Zodra de mast waterpas is gesteld, kan de operator de mast laten zakken, waaraan een hydraulische hamer is bevestigd met een speciaal ontworpen adapter. De paal, die met hydraulische klemmen recht wordt gehouden, kan vervolgens met precisie op de juiste diepte in de grond worden getrild. Dit proces is volledig onder controle van de Hetronic afstandsbediening, die niet alleen de paalpositie bewaakt, maar ook alle andere benodigde functies beheert.

Conclusie: een succesvolle integratie van technologie en vakmanschap

Deze retrofit illustreert niet alleen ons vermogen om complexe machines te moderniseren, maar ook onze toewijding om de nieuwste technologieën te integreren in bestaande systemen. Door het installeren van een nieuw ventielblok, het implementeren van een Parker Iqan besturingssysteem, en het gebruik van geavanceerde sensoren voor automatische mastuitlijning, hebben we een palenklopper omgetoverd tot een hoogtechnologische en efficiënte machine.

Deze transformatie biedt tal van voordelen op de bouwplaats, van verbeterde veiligheid en precisie tot een verhoogde operationele efficiëntie. Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe wij onze expertise inzetten om innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften van onze klanten in de bouwsector.

Galerij

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Voor de laatste nieuwtjes en acties

cancel
Powered by